Kai vaikas mato tėvus, dalyvaujančius mokyklos, klasės gyvenime, bendradarbiaujančius su mokytojais, mokymasis vaikui teikia daugiau džiaugsmo, stiprėja mokymosi motyvacija.   

Viena iš tokių bendradarbiavimo formų yra pamokos, kurias veda mokinių tėveliai. Tokios pamokos mokiniams tampa tikra švente. Tėvų vedama pamoka – galimybė tėvams artimiau susipažinti su klasės mokiniais, patiems patirti, ką reiškia būti mokytoju.

1a klasės mokinės Jorės mama Rūta mūsų klasėje apsilankė dvi savaites prieš Velykas. Ji pravedė dailės ir technolgijų pamoką, kurioje mokė vaikus, kaip sukurti ,,žaliąją palangę“. Į pamoką ji atskubėjo nešina vazonėliais, žemėmis ir sėklomis. Papasakojo ir parodė, kaip iš sėklos užauga augalas. Tada kiekvienas vaikas savo vazonėlyje pasėjo ,,velykinę pievutę“, kantriai laistė, stebėjo, kaip dygsta maži daigeliai, matavo, kiek žolytė kasdien paaugdavo. Pamoka vaikams labai patiko.

Beatričės mama Živilė pravedė pasaulio pažinimo pamoką apie šokoladą. Į pamoką ji atsinešė daugybę vaizdinių priemonių. Vaikams parodė, kur auga ir kaip atrodo kakavos pupelės. Sužinojome, kad kakavos pupelės buvo naudojamos ne tik šokoladui gaminti, bet buvo ir majų bei  actekų piniginis vienetas. Susipažinome, kokį kelią nueina kakavos pupelės, kol pavirsta skaniu šokoladu. Pamokos pabaigoje vaikams pravedė viktoriną, o teisingai atsakiusieji gavo prizus. Labai įdomi pamoka – sakė pirmokai. Jie su viltimi lauks ir daugiau panašių pamokų.

Ačiū tėveliams!

Skip to content