Birželio 1 d. Senamiesčio progimnaziją konkursuose ir olimpiadose garsinę mokiniai ir aktyviausi projekto „Mano miestas“ dalyviai gavo puikų prizą – nemokamą išvyką į Anykščius.

Visi vaikai Arklio muziejuje daug sužinojo apie lietuvių liaudies papročius, duonos kepimo tradicijas, išsikepė savo duonos kepalėlį, žaidė liaudiškus žaidimus, apžiūrėjo muziejaus ekspoziciją. Vėliau lankėsi Jono Biliūno tėviškėje, klausėsi nuoširdaus gidės pasakojimo apie Joniuko vaikystę, ieškojo skulptūrų, vaizduojančių rašytojo apsakymų veikėjus. Pasisvečiavę rašytojo gimtinėje, aplankė ir jo kapą ant Liudiškių piliakalnio, sužinojo, kodėl jis Laimės žiburiu vadinamas. Išvyką vainikavo apsilankymas Anykščių šilelyje, kur 6c klasės mokiniai deklamavo A. Baranausko poemos ištrauką, medžių lajų takas ir drąsiai įveiktas apžvalgos bokštas. Kelionė į Kauną neprailgo, nes ją praskaidrino protų mūšis apie Anykščius ir smagiai visų traukiamos patriotinės dainos.

Šios kelionės metu vaikai pažino gražų savo šalies kampelį, prisilietė prie Lietuvos istorijos, kultūros, literatūros, gamtos paveldo.  

Skip to content