Kai aplinkui vyrauja Helovino šurmulys, 7c klasės mokinių tėvai padėjo vaikams atsigręžti į savo  tautos kultūros paveldą ir prisiminti lietuvių mitologiją.

Spalio dvidešimt šeštosios vakarą tėvai pakvietė vaikus į naktinį žygį „Baltų mitologinės būtybės“ Girionių miške. Mokiniai sužinojo, kad požemio karalystės dievas Velinas pagrobė ugnies deivę Gabiją ir tik vaikų drąsa ir draugystė gali ją išgelbėti. Visi kartu keliaudami per tamsų mišką septintokai įveikė penkiolika sudėtingų užduočių ir išbandymų. Joms atlikti prireikė ir drąsos, ir proto miklumo, ir įžvalgumo, ir pastabumo, ir mitologijos žinių. Beje, pastarųjų iš žygio mokiniai parsinešė tikrai daugiau nei turėjo prieš tai. Teko išspręsti nelengvus matematinius galvosūkius, naudotis kompasu, skaičiuoti žingsnius, įminti mįsles, sumaniai rasti tolesnes nuorodas, iššifruoti surastų lobių dėžučių ir telefono kodus, kišti rankas į paslaptingus indus, ragauti supratingumo eliksyrą ir t. t. Įveikę keturių kilometrų trasą su daugybe užduočių, neišsigandę miške besislapstančių ir nuolat gąsdinančių laumių, raganų ir velnių, septintokai išlaisvino deivę Gabiją ir kartu su tėvais smagiai praleido vakarą prie laužo. Pabaigoje į dangų kilo tėvų uždegti dangaus žibintai su vaikų norais.

Už puikią idėją ir parengtas užduotis septintokai dėkoja scenarijaus autorei Kristinai Škėmienei ir visiems į žygį lydėjusiems bei jį organizavusiems klasės tėvams. 

Skip to content