UNESCO 1995 m. lapkričio 16-ąją paskelbė Tarptautine tolerancijos diena. Kaip ir kasmet, ši reikšminga diena buvo paminėta Kauno Senamiesčio progimnazijoje.

Iš pat ryto mokinių tarybos atstovai prie „Aušros“ gimnazijos durų pasitiko 6-8 klasių mokinius ir mokytojus su pasiūlymu išsitraukti numeriuką. Tokį pat numeriuką gavo trys žmonės ir per dieną turėjo vienas kitą susirasti, o susiradę kartu nusifotografuoti. Taip simboliškai buvo išreikštas žmogaus ėjimas prie žmogaus. O kai kam tai tapo smagia nauja pažintimi. Iki lapkričio 16-osios visos 5-8 klasės išsirinko tolerantiškiausią klasės mergaitę ir berniuką. Išrinktųjų pavardėmis buvo padabinta Tolerancijos gėlė, kuri pasitiko visus, atėjusius į mokyklą. Jaunųjų žurnalistų būrelio nariai sukūrė tolerancijos koliažą ir skyrė jį 1-5 klasių mokiniams. Mažiesiems buvo skirtas ir filmas „Gerumo stebuklas“, kurį galėjo žiūrėti ir aptarti po pamokų.

Pasitinkant tolerancijos dieną nemažai apie pagarbą ir pakantumą buvo kalbėta per įvairių dalykų pamokas. O kaip būtų džiugu, jei tolerancija rastų vietą mūsų kasdienybėje ir taptų svarbia mokyklos bendruomenės vertybe.  

Skip to content