Šiais metais švenčių laukimas Kauno Senamiesčio progimnazijoje prasidėjo naujomis tradicijomis. Į tėvų klubą susibūrę aktyvūs mokinių tėveliai parengė siurprizą visai bendruomenei – mokyklos kieme papuošė eglę. Ši vešli žaliaskarė kieme atsirado visų bendro darbo dėka: kas eglę dovanojo, kas transportą jai atvežti organizavo, kas stovą ir žaisliukus gamino, o kas visa tai nufilmavo.

Kai eglė jau puikavosi kieme, lapkričio 28-osios vakarą visi norintieji rinkosi į kalėdines dirbtuvėles gaminti žaisliukų eglutei ir Advento vainikų mokyklai papuošti. Kartu čia įvairių įdomybių mokėsi ir plušėjo mokiniai, mokytojai, tėveliai, Lietuvos samariečių bendrijos bei liuteronų bažnyčios bendruomenės nariai. Tą patį vakarą pirmieji žaisliukai pakibo ant eglutės. Puošni eglutė įkvėpė dar vienam bendruomenės renginiui – eglutės įžiebimo šventei. Taigi gruodžio 6-osios rytą progimnazijos mokiniai pradėjo ne klasėse, o mokyklos kieme, kur lydima dainų, šokių ir prasmingų žodžių buvo įžiebta mokyklos puošmena. Visus susirinkusius linksmino „Natelės“ ir progimnazijos vokalinio ansamblio dainos, o liaudies daina „Voi, tu rugeli“ nuteikė Advento rimčiai ir apmąstymams. Visus susirinkusius žavėjo šokių studijos „Špagatas“ šokiai, o pašokti kartu kvietė šokių grupė „Skrajojančios lapės“. Mokyklos tarybos pirmininkė Ernesta Ranusienė pasidžiaugė visų bendru darbu. O eglutę įžiebti pavyko tik išaiškinus paslaptingus žodžius, kuriuos Kalėdų Senelis sapne pasakė mokyklos direktorei Gitai Levickienei.

Tik dirbant drauge mokykloje kuriamos naujos tradicijos, kurios praskaidrina kasdienybę ir mokyklos gyvenimą daro spalvingesnį ir įdomesnį. Tegul puošni eglutė sutinka ir palydi kiekvieną progimnazijos bendruomenės narį, tegul įkvepia bendrystei, gerumui ir Kalėdų stebuklo laukimui.

Skip to content