Vasario 11 – 15 dienomis mokykloje vyko projektinė savaitė, skirta Vasario 16-osios – Lietuvos valstybės atkūrimo dienos paminėjimui.

Vasario 16-oji mus įpareigoja kasmet vis iš naujo mokytis pasakoti, vertinti ir jausti savo istoriją. Smagu, kad galime džiaugtis šia švente. Tad vasario 13 d. 5 klasių mokiniai rinkosi į jau tradicine tapusią pilietinę viktoriną ,,Tėvynės vardas – Lietuva“. Viktoriną sudarė trys etapai,  kurių užduotys ragino mokinius išbandyti savo žinias istorijos, literatūros, geografijos, kultūrinio bei politinio gyvenimo srityse. Komandos į viktoriną atvyko pasipuošusios tautine atributika, o jas palaikė bendraklasiai, nešini plakatais. Pasibaigus pirmajam etapui buvo paskelbta komanda, išsiveržusi į priekį – tai žalieji (5a klasė), po antrojo etapo žalieji neužleido savo pozicijų. Pasibaigus trečiajam etapui paaiškėjo, jog 5a kl. komanda tapo šios viktorinos nugalėtoja. Tad sveikiname dalyvius ir jų auklėtoją Ingridą Stanienę. Antrąją vietą laimėjo 5c klasė, vos vienu tašku atsilikusi nuo 5a klasės.  

Kitą dieną į mokyklos salę sugužėjo visi septintokai. Pasipuošę vėliavos spalvomis, jie taip pat varžėsi savo žiniomis apie Lietuvą. Pirmajame etape vienodą taškų skaičių surinko geltonieji (7a) ir žalieji (7c), tačiau antrajame etape į priekį išsiveržė žaliųjų komanda ir lyderių pozicijų neužleido iki protmūšio pabaigos. 7c klasės komanda tapo konkurso nugalėtoja. Antrąją vietą užėmė 7a klasė, o trečiąją – 7 b klasė. Tačiau laimėjo visi, dalyvavę protų mūšyje, nes kiekvienas įgijo naujų žinių apie savo šalį.

Pasibaigus viktorinai mokiniai džiaugėsi, kad yra Lietuvos piliečiai ir drąsiai išsakė savo nuomonę, jog kol bus gyvas lietuviškas žodis, tol gyvuos mūsų Gintaro Tėvynė…

Skip to content