Jau trečią kartą Senamiesčio progimnazijos mokiniams už gerą mokymąsi ir mokyklos vardo garsinimą mokslo metų pabaigoje dovanojama kelionė. Šįkart buvo surengta ekskursija į Šiaulius.

Pirmiausia aplankėme alpakų ūkį, jame visiems labai patiko. Buvo smagu susipažinti su gyvūnais ir juos maitinti specialiu maistu. Gyvūnėliai draugiškai bendravo su vaikais, mielai su jais fotografavosi ir žaidė. O lankytojams buvo smagu pakedenti švelnius kailiukus. Ūkyje buvo įvairių gyvūnų: alpakų, lamų, triušių, kupranugaris, asiliukų, avių, ožkų, stirnų, strutis. Visiems buvo linksma, kai kupranugaris iš vaikų atėmė visą indelį su maistu.

Atsisveikinę su gyvūnais, vykome į Šiaulių dailės galeriją, kurioje patys gaminome „Saulės nuotraukas“. Kiekvienas iš įvairių daiktų komponavome savo paveikslą, o kol jie ryškinosi saulėje,  dalyvavome edukacinėje programoje. Pagal duotus fragmentus turėjome surasti visą kūrinį. Ši užduotis lavino mūsų atidumą, dėmesingumą.

Po edukacinės programos pasivaikščiojome puošnia Vilniaus gatve, pasigrožėjome gatvės meno kūriniais, susipažinome su miesto istorija. Paskutinis mūsų lankomas objektas buvo Kryžių kalnas. Sužinoję kalno istoriją, žavėjomės kryžių gausybe ir didybe.

Į Kauną grįžome su pačiais smagiausiais įspūdžiais. Dėkojame organizatoriams už šią puikią išvyką, praskaidrinusią nelengvą atostogų laukimą.

Saulė Gurskytė, 6a

Skip to content