Išleidę savo mokinius atostogauti, Kauno Senamiesčio progimnazijos mokytojai taip pat ištrūko iš tvankių klasių ir išvyko kelti kvalifikacijos į ežeringąjį Molėtų kraštą.  

Pakeliui į Molėtus mokytojai nuo piliakalnio viršūnės grožėjosi Ukmergės panorama, o atvykę į Molėtų turizmo informacijos centrą, susipažino su šio miesto istorija dalyvaudami virtualiame ture. Tokia pažintis su miestu sukėlė daug smagių emocijų ir paliko gilų įspūdį. Po virtualios pažinties teko grįžti į realybę ir savo akimis pamatyti puošiamo ir puoselėjamo miesto grožybes. Visi liko sužavėti sutvarkytu paplūdimiu, ežero pakrante, poilsio zonomis, skulptūrų parku, turtinga miesto istorija ir netrikdoma ramybe.

Susipažinę su Molėtais, mokytojai vyko į Kulionių kaime įsikūrusį Etnokosmologijos muziejų, kuriame laukė mokslinės informacijos gausa. Ten pavyko pagilinti savo žinias etnokultūros ir astronomijos srityse. O po tokios sudėtingos ekskursijos laukė neapsakomas grožis – iš muziejaus apžvalgos aikštelės buvo galima pasigrožėti miškų ir ežerų nuspalvinta Aukštaitijos panorama.

Tačiau mokytojus kamavo ne vien žinių alkis ir pietų metui atėjus linksmas kolektyvas nuskubėjo į Mindūnų kaime įsikūrusį Ežerų žvejybos muziejų ragauti patyrusių šeimininkių virtos žuvienės, kuri visiems pasirodė tikras kulinarijos šedevras. Žuvienei ir kitiems patiekalams nepakartojamo skonio suteikė svetingų šeimininkių dainos ir nuoširdūs pasakojimai, todėl pakilti nuo stalo visai nesinorėjo.

Deja, po skanių pietų teko pasimankštinti: pažintis su Molėtų kraštu baigėsi kopimu į ypač aukštą Mindūnų apžvalgos bokštą ir maudynėmis ežere.

Daug pamatę, sužinoję ir pailsėję mokytojai sugrįžo į Kauną. Baigti paskutinių darbų, laukti atostogų ir kaupti kūrybinės energijos kitiems mokslo metams…

Skip to content