Ir vėl rugsėjis… Ir vėl žiedų margumu pasipuošia gatvės ir mokyklų kiemai. Ir vėl tūkstančiai mažų širdelių daužosi iš jaudulio. Ir vėl šventinis bruzdesys Senamiesčio progimnazijos kieme ir klasėse.        

Šįkart ankstyvą rytmetį į mokyklos kiemą sugužėjo virš šešių šimtų mokinukų, didžiulis būrys tėvelių ir mokytojų. Gausią bendruomenę šventiškai ir pakiliai nuteikė valstybės himno giedojimas, vėliavos įnešimas, gražios dainos ir šokiai. Susirinkusiuosius pasveikino mokyklos direktorė Gita Levickienė, ji perskaitė ir Kauno mero Visvaldo Matijošaičio atsiųstą sveikinimo kalbą, geros kloties visiems palinkėjo mokyklos tarybos pirmininkė Ernesta Ranusienė. Mažuosius pradžiugino svečiai iš Lietuvos policijos. Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Eismo įvykių registravimo skyriaus viršininkė Rasa Baltaševičienė ir jos padėjėjas šuniukas Amsis pirmokėliams padovanojo atšvaitų bei visiems surengė nedidelį egzaminą apie kelių eismo taisykles.

Šiais metais aštuntokai pasitarę su savo auklėtojomis į mokyklą susirinko ne gėlėmis, o gyvūnų maistu nešini ir padovanojo šventę prieglaudos „Nuaras“ keturkojams gyventojams. Atsiimti dovanų į šventę atvyko savanorė Rita Usevičienė su keturkoju pagalbininku, kuris ypač džiugino mažuosius šventės dalyvius. O aštuntokai džiaugėsi, kad nepraleido progos pasirūpinti prieglaudos keturkojais, ir ragina jų pavyzdžiu pasekti kitų klasių mokinius.

Lydimi smagios dainos visi sugužėjo į klases susitikti su pirmomis ar jau gerai pažįstamomis mokytojomis, pasidalinti vasaros įspūdžiais ar naujais lūkesčiais.

Tegul rugsėjo saulė visiems nušviečia kelią į žinių pasaulį, tegul pasėja šilumą mūsų visų širdyse…

Skip to content