Jau daugelį metų Šiaurės šalys mini literatūros (anksčiau – bibliotekų) savaitę. Lapkričio 11–15 dienomis ją minėjome ir savo mokykloje. Džiaugiamės, kad tapome dalimi didžiulės bendruomenės ir galėjome rudenišką orą praskaidrinti džiugiais pasakojimais, dalintis savo įspūdžiais.

Verta prisiminti ir šių metų „Norden“ asociacijos projektų vadovės Annos Berg išsakytas mintis apie plėtotą idėją: „Literatūros savaitės idėja yra tokia paprasta, kokia tik gali būti, tačiau jausmas, kai daugiau nei 2000 entuziastingų žmonių prisideda prie jos organizavimo įvairiausiuose Šiaurės ir Baltijos kampeliuose, yra tiesiog magiškas. Įsivaizduokite, kad daugiau nei 200 00 dalyvių išgyveną tą patį tuo pat metu būdami tiek daug skirtingų vietų!“ Nepaprastai smagu, kad ir Kauno Senamiesčio progimnazijos mokiniai prisidėjo prie šio gausaus tarptautinio skaitovų būrio.

O veikėme mes daug ir smagiai  – 1–6 klasių mokiniai buvo kviečiami skaityti  ištrauką iš švedų rašytojos A. Lindgren knygos „Pepė Ilgakojnė“ apie didžiosios pramuštgalvės gimimo dieną, mat šių metų tema – šventės. Dar daugiau – mokiniai piešė savo arba Pepės Ilgakojinės gimtadienį, pasakojo pasirinktas ištraukas iš A. Lindgren kūrybos, kūrė sveikinimus gimtuvininkei. Kai kurie net šventė gimimo dieną! Renginiuose dalyvavo ne tik mokytojai ir mokiniai, pagalbos sulaukta ir iš tėvelių.

Vyresnieji dirbdami grupėse ruošė pristatymus apie pasirinktą knygą, pristatė jos autorių, siužetą, veikėjus, knygą iliustravo ir net suvaidino jos fragmentą. Iliustracijomis išpuoštas 406 kabinetas, mokinių darbais galima pasigėrėti mokyklos bibliotekoje, netrukus gausybe darbų bus papuošta ir fojė.

Penktadienį į mokyklos biblioteką sugužėjo gausus būrys jaunųjų skaitytojų, kurie vaišindamiesi namuose augintų mėtų arbata, obuolių ir abrikosu džemu, vasarą surinktu medumi dalijosi įspūdžiais ir buvo apdovanoti.

Nuoširdžiai dėkojame mokytojams, kurie šią idėją įgyvendino, ačiū tariame ir mokiniams bei jų tėveliams.

Projekto iniciatorės A. Lapinskaitė ir J. Paunksnienė

Skip to content