Kauno Senamiesčio progimnazijos penktokai ir septintokai Lietuvos valstybės atkūrimo dieną pasitiko praturtėdami naujomis žiniomis apie savo šalį. Mokiniai dalyvavo tradiciniame protų mūšyje „Tėvynės vardas – Lietuva“. Jo metu pasitikrino ir pagilino žinias apie Lietuvą.

Vasario 12 d. mokyklos aktų salėje susirinko gausus penktokų būrys, pasipuošęs Lietuvos vėliavos spalvomis. Iš pradžių protų mūšio lyderiai buvo 5c klasės mokiniai, vėliau pradėjo sektis ir kitoms komandoms. Po šešių turų suskaičiavus rezultatus, paaiškėjo nugalėtojai – 5a klasės komanda. Prireikė pratęsimo norint išsiaiškinti antrosios vietos laimėtojus. Po dviejų papildomų užduočių antroji vieta atiteko 5c klasės komandai, trečiąją vietą užėmė 5b klasė. Įdomu tai, kad kova buvo atkakli ir visas komandas vieną nuo kitos skyrė tik vienas taškas.

Kiek kitaip įvykiai klostėsi septintokų protų mūšyje vasario 13 d. Jo metu iš karto lyderiais tapo 7a klasės komanda, šios pozicijos ji neužleido iki paskutinio turo ir tapo pirmos vietos laimėtoja, taškų skaičiumi  gerokai aplenkusi savo varžovus. 7b ir 7c klasės komandos pirmuosius tris turus žaidė lygiosiomis, tik vėliau 7c klasei pavyko įgyti pranašumą ir užimti antrąją vietą. Tretieji liko 7b klasės atstovai.

Žaviausia tai, kad abiejų protų mūšių metu vyravo didžiulis mokinių susidomėjimas, gera nuotaika ir atkakli kova. O laimėtojais tapo visi. Juk kiekvienas iš šio konkurso išėjo gavęs naujų žinių.

Skip to content