Žinote, mokytojai yra labai unikali profesija. Be to, kad turi būti išsilavinęs, žmogus, pasirinkęs šią profesiją, turi būti labai nuoširdus, entuziastingas, kantrus ir atsakingas. Taip pat turi norėti gero kitiems. Turi norėti ir būti pasiruošęs paruošti kitus gyvenimui, ne tik su juo supažindinti.

Manau, kad tikras mokytojas ne tik suteikia žinių, tačiau išmoko gyvenimiškų pamokų, pataria, palaiko, skatina tobulėti ir siekti daugiau, išsako konstruktyvią kritiką su ta mintimi, kad žmogus gali geriau, užveda tave ant teisybės ir doros kelio, padeda įvairiais klausimais, išklauso ir ugdo dar tik žengiančias į pasaulį asmenybes. Tikras mokytojas yra tas, kuris nesmerkia kitų už jų klaidas ir pats nebijo klysti – taip rodydamas pavyzdį mokiniams, kad klysti nėra blogai. Tikras mokytojas dirba ir mėgaujasi savo darbu. Kaip mokykla yra antri namai, taip mokytojai yra antri tėvai. Mokytojai mokytojai mokytojai… Jie yra tokie nuostabūs žmonės! Aš taip džiaugiuosi, kad mes jų turime tiek daug.

Mokytojai, Ačiū Jums, kad Jūs nepasiduodate atėjus sunkumams, kad toliau stengiatės ir dirbate dėl mūsų! Kad mus mokote ir ruošiate gyvenimui. Kad parodote, ką reiškia sąžinė, atsakomybė, dora, žmogiškumas ir meilė. Jūs mums tikrai kaip antri tėvai. Atleiskite, kad kartais neklausome, užsisvajojame, nuklystame nuo kelio. Mes mokomės. Krentame ir keliamės. Ačiū, kad, kai reikia, esate šalia. Ačiū, kad esate!

Mokiniai, mėgaukimės kiekviena pamokos akimirka, kiekvienu pokalbiu su mokytoju, nes mokytojai tikrai turi ką pasakyti ir gali daug visko mums duoti. Žinoma, nesinori sėdėti pamokoje ar būti pakalbintam mokytojo, kai nesi paruošęs namų darbų ar tau tiesiog neįdomu, bet pabandykime įsiklausyti ir galbūt pasidarys įdomu. O dėl namų darbų, na, visko būna, bet nepiktnaudžiaukime mokytojų gerumu ir atlaidumu, turėkime atsakomybės ir jauskime pagarbą mokytojams. Vertinkime tai, ką turime. O turime tikrai daug!

Gyvenkime visi šia akimirka ir mėgaukimės būdami mokykloje, nes čia tikrai gali būti smagu ir be galo įdomu.

Tikriausiai mokytojas yra pats žmogiškiausias žmogus. Džiaukimės, kad turime tokių žmonių aplinkui. Ir kad jie stengiasi dėl mūsų. Pasistenkime ir mes dėl jų. Klausykime, mokykimės ir rūpinkimės savimi bei kitais.

Sveikinu Jus, brangūs Mokytojai, su Mokytojų diena! Linkiu Jums, žinoma, kantrybės, stiprybės, ištvermės ir sveikatos. Bet labiausiai linkiu išlikti tokiais nuostabiais žmonėmis. Dar kartą ačiū, kad esate.

                                                                                        Goda Kundrotaitė, 8c

Skip to content