Kasmet laukdami gražiausių metų švenčių puošiame ne tik savo namus, bet ir širdis, kuriame šventinę nuotaiką, ieškome gražesnio žodžio artimam žmogui. Dalyvaudami tradiciniame kalėdinių sveikinimų konkurse 5-8 klasių mokiniai sukūrė daug nuoširdžių linkėjimų.

Patys gražiausi žodžiai buvo skirti artimiesiems: tėvams, seneliams, broliams, sesėms. Juos rašydami mokiniai atvėrė savo širdis, nuoširdžiai dėkojo brangiausiems žmonėms. Sveikinimų susilaukė ir mokinių draugai, mokytojai bei visa mokyklos bendruomenė. Kuriant sveikinimus atsiskleidė daug talentų: paaiškėjo, kam puikiai sekasi eiliuoti, kas gražiai piešia. Netrūko ir žanrų įvairovės: mokiniai kūrė eilėraščius, pasakas, pasakėčias, kai kurie linkėjimai parašyti akrostichais. Darbus vertino progimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos.

Po ilgai trukusio posėdžio ir karštų diskusijų išrinkti konkurso laureatai. Penktų klasių grupėje I vietą laimėjo 5b klasės mokinys Adomas Jakučionis, II vietą 5c klasės mokinė Monika Maštaraitė, o III vietą dalinasi 5a klasės mokinys Algirdas Jurgis Baltaševičius ir 5b klasės mokinė Vyginta Pakėnaitė.

Šeštokų sveikinimai pasižymėjo labai gražiomis iliustracijomis. Tačiau džiugino ir žodžio menas. Pirmąją vietą komisija vienbalsiai skyrė 6c klasės mokinei Milai Račkauskaitei, antrąją vietą užėmė jos klasės draugė Margarita Ratkelytė, o trečiąją vietą dalinasi 6a klasės mokinė Gerda Šabanovaitė ir 6b klasės mokinė Saulėja Kalvaitytė.

Septintų klasių grupėje gražiausiu sveikinimu išrinktas 7a klasės mokinės Milanos Andriukaitytės darbas, II vietoje 7c klasės mokinio Adrijaus Tautkaus sveikinimas, o trečioji vieta atiteko 7b klasės mokinei Paulinai Bėčytei.

Konkurse ypač aktyvūs ir kūrybingi buvo aštuntokai. Komisiją kūrybiškumu nustebino Goda Kundrotaitė iš 8c klasės, ji ir tapo nugalėtoja. Nuoširdumu pakerėjo ir antrąją vietą užėmė Marko Liulio iš 8a klasės sukurtas eilėraštis. Trečios vietos laimėtojo 8a klasės mokinio Jokūbo Pavlikovičiaus sveikinimas džiugino teksto ir vaizdo derme bei kruopštumu. Už kūrybingumą ir meninę raišką padėkos raštais apdovanojama Simona Nesteckytė (8a) ir Liepa Vaitiekūnaitė (8c).

Konkurso laureatai diplomais ir knygomis bus apdovanoti, kai tik sugrįš į mokyklą. Tačiau šiame konkurse laimėjo visi jo dalyviai, kuriems pavyko rasti pačių gražiausių žodžių, atverti savo širdis santarvei ir dėkingumui. Belieka palinkėti, kad sukurti sveikinimai per šventes pasiektų adresatus, sukurtų kalėdinę nuotaiką ir taptų pačia geriausia dovana brangiausiems žmonėms.

 

Skip to content