Šią savaitę grupė Senamiesčio progimnazijos aštuntokų dalyvavo tarptautiniame projekte Erasmus+ MELT.

Tai turėjo būti paskutinė dviejų metų projekto kelionė, apibendrinanti ilgą ir kruopštų visų mokyklų darbą kuriant bendrą Europos mokytojo profilį. Dėl pandemijos reali kelionė į Maltą neįvyko, tačiau maltiečiai visus projekto dalyvius sukvietė prie ekranų ir organizavo veiklą nuotoliniu būdu. Joje dalyvavo mokiniai ir mokytojai iš Italijos, Baskijos, Didžiosios Britanijos, Portugalijos, Maltos ir Lietuvos.

Pirmąją susitikimo dieną visi pristatė savo mokyklas ir šalies simbolius, dalyvavo virtualiame ture po Maltą, interaktyviuose žaidimuose.

Antroji diena prasidėjo pažintimi su Maltos mokykla. Projekto dalyviai stebėjo nufilmuotas pamokas ir kitą veiklą, vėliau klausėsi maltietiškų dainų koncerto. Po jo vyko didelį azartą sukėlęs protų mūšis. Jame dalyvavo po dvi kiekvienos šalies komandas. Mūsų komandoms sekėsi labai gerai: antroji komanda užėmė antrą vietą, o pirmoji komanda trečią vietą. Po smagaus konkurso visų šalių atstovai dalyvavo bendrame projekto reklaminio plakato kūrime. Tai nelengva užduotis dirbant nuotoliniu būdu, tačiau išradingi mokiniai įveikė visas kliūtis.

Mokytojai ir mokiniai paskutinę dieną dalyvavo skirtingoje veikloje. Mokiniai tęsė protų mūšį, jame mūsų komandoms ir vėl neblogai sekėsi. Taip pat kiekvienai komandai teko įveikti pasirinktą iššūkį, mūsų mokiniai smagiai pasakojo linksmas istorijas. Paskutinė užduotis buvo „daiktų medžioklė“, joje lietuvaičiai buvo pirmieji. Susumavus visų užduočių ir abiejų šalių komandų taškus, lietuviai užėmė antrą vietą, nusileidę tik italams. Dieną mokiniai praleido aktyviai, aistringai siekdami pergalės.

Kiek kitokia veikla buvo skirta mokytojams. Jie dalyvavo tarptautinėje konferencijoje, kurioje pranešimus skaitė įvairių šalių lektoriai. Taip pat vyko interaktyvi mokytojų apklausa. Konferencijoje buvo aptariamas mokytojo įvaizdis, jo svarbiausios savybės, lyginami šešių šalių mokytojų panašumai ir skirtumai, diskutuojama aktualiomis edukologijos temomis. Pranešimą apie projekto naujienlaiškį pristatė ir Senamiesčio progimnazijos mokytoja Jolanta Petravičienė.

Nors pasaulyje vykstantys pokyčiai padiktavo savo sąlygas ir teko gyvą projekto dalyvių bendravimą keisti nuotoliniu, gerų emocijų ir įspūdžių visiems užteko. Dabartiniai aštuntokai visą projektą, vykusį net trejus metus, atsimins dar ilgai. Už galimybes keliauti, pažinti, bendrauti, atrasti ir suprasti visi nuoširdžiai dėkoja anglų kalbos mokytojai Jolantai, o tiems, kurie lieka mokykloje, linki dar vieno smagaus ir įsimintino tarptautinio projekto.

Skip to content