Baigiantis mokslo metams, labai svarbu įsivertinti nueitą kelią ir pasidžiaugti naujais pasiekimais. Gražia progimnazijos tradicija tapusi „Ačiū“ diena buvo rengiama ir šiais metais.

Birželio 11-ąją rytmetinė saulė mokyklos pradinių klasių mokinius ir jų mokytojus išviliojo į kiemą, kuriame daug kartų nuskambėjo gražiausias lietuviškas žodis „ačiū“. Jis buvo ištartas geriausiai besimokantiems mokiniams, konkursų, olimpiadų laureatams, per pandemiją kantriai ir atsakingai dirbusiems mokytojams. Už ilgametį darbą padėkota mokyklą paliekančioms mokytojoms Laimai Pūkienei ir Aušrai Pilkienei. Progimnazijos direktorė Loreta Levanauskienė ir pavaduotoja ugdymui Heldorida Giraitienė apdovanojo padėkos raštais. Pirmą kartą buvo įteiktas simbolinis mokyklos apdovanojimas – pelėdos skulptūrėlė. Jis skiriamas miesto ir šalies konkursų laureatams, garsinantiems mokyklą.

Vyresnių klasių mokiniams, kelis mėnesius praleidusiems prie ekranų, švente džiaugtis ir išgirsti „ačiū“ taip pat teko nuotoliniu būdu. Prie ekrano buvo pakviesta visa mokyklos bendruomenė, kartu pasidžiaugta mokinių ir mokytojų pasiekimais.

„Ačiū“ dienos šventinę nuotaiką kūrė mokyklos meno kolektyvai ir atlikėjai. Jų atliekami kūriniai skambėjo ir mokyklos kieme, ir nuotoliniame renginyje. Nuoširdi padėka meno vadovams: Giedrei Druskienei, Dainiui Druskiui, Jovitai Murauskaitei-Pavlikovičienei, Rugilei Ambozevičiūtei, Paulinai Švaranavičiūtei ir Aušrai Reklaitienei. Už sveikinimo žodžius dėkojame renginio viešnioms: Kauno miesto Švietimo skyriaus vyriausiajai specialistei Ramunei Martinkienei ir progimnazijos tarybos pirmininkei Ernestai Ranusienei. Už profesionalų renginių vedimą dėkojame aštuntokams Godai Kundrotaitei ir Jonui Kaminskui.

Ir, žinoma, nuoširdžiausiai „ačiū“ tariame kiekvienam dideliam ir mažam, darniai įsiliejusiam į augančią ir tobulėjančią Senamiesčio progimnazijos bendruomenę.

Organizatoriai

Skip to content