Spalio 29 d. Maironio lietuvių literatūros muziejuje įvyko tradicinis respublikinis moksleivių skaitovų konkursas. Šiais metais jame dalyvavo 62 skaitovai. Dalyviai turėjo galimybę pasirinkti du kūrinius: vieną iš šių metų jubiliatų – Jono Mačiulio-Maironio arba Ievos Simonaitytės, antrą – kito autoriaus arba savos kūrybos.

Konkurse dalyvavo dvi mūsų mokyklos atstovės. 6c klasės mokinė Simona Laursen skaitė ištrauką iš Ievos Simonaitytės romano „Be tėvo“ ir Daivos Čepauskaitės eilėraštį „Auksinė skruzdėlė“. Simoną konkursui ruošė mokytoja Daiva Martyncevienė. Mokyklai atstovavo ir 8c klasės mokinė Margarita Ratkelytė, kuri yra patyrusi skaitovė ir šių metų Kauno miesto skaitovų konkurso I vietos laimėtoja. Margarita skaitė Maironio eilėraštį „Mergaitė“ ir Vytauto Mačernio eilėraštį „Pasikalbėjimas su mama“. Skaitovę konkursui ruošė mokytoja Ingrida Ruchlevičienė.

Labai džiugu, kad abi mūsų mokyklos skaitovės tapo konkurso laureatėmis. Sveikiname Simoną ir Margaritą, dėkojame joms už kantrų darbą, meilę literatūrai ir progimnazijos garsinimą.

Skip to content