Jau antrus metus KŠIC organizuoja praktinį projektą „Literatūrinė uogienė“. Gruodžio 15d. baigėsi Kauno miesto 5-10 klasių mokinių ( užsienio) rusų kalbos praktinis projektas „Literatūrinė uogienė“, kurį jau antrus metus organizuoja KŠIC. Projektas truko vieną mėnesį. Projekte dalyvavo  mūsų progimnazijos 7c ir 8a klasių mokiniai ir jų tėveliai.

Projektą, kurio siekiama ugdyti  mokinių komunikavimo, iniciatyvumo ir kūrybingumo kompetencijas, įgyvendinti įtraukiojo ugdymo principus, kūrybiškai įgyvendinti sumanymus, naugojant įvairias priemones, sudarė keli etapai.

1 etapas – integracija su kitais dalykas.  Mokiniai savarankiškai, konsultuodamiesi su lietuvių kalbos mokytoja, atliko vertimus. Per bilologijos pamokas mokiniai ruošė pranešimus apie obuolių naudą žmogaus organizmui. Integracija su technologijomis vyko namuose. Pagal senovinį receptą  mokiniai virė obuolių uogienę. Vyko integracija su dailę ir informacinėmis technologijomis. Mokiniai kūrė uogienių logotipą, gamino etikėtes.

2 etapas – pati smagiausia dalis – „saldžioji“ projekto dalis. Visi 7c ir 7a klasių mokiniai degustavo uogienę, vaišinosi arbata, dalinosi mintimis apie dalyvavimą projekte.

Kartu su mokiniai projekte dalyvavo mokytoja metodininkė D. Martincevienė,mokytojas metodininkas R. Skirgaila, mokytoja ekspertė N. Kliorienė. Konsultavo dėl uogienės vyrimo mamos, tėčiai, močiūtės.

Buvo smagu kurti kartu ir atrasti naujų patirčių.

Skip to content