Vasario-kovo mėnesiais Senamiesčio progimnazijoje vyksta nemažai konkursų, skirtų Lietuvių kalbos mėnesiui. Vienas iš jų – dailyraščio konkursas.

Vasario mėnesį jame dalyvavo 5-8 klasių mokiniai. Konkurso rėmėjas ir globėjas – poetas Robertas Keturakis. Mokiniai dailyraščiu rašė poeto eiles, o mokytojų komisija išrinko gražiausiai plunksną valdančius.

Penktokų tarpe pirmąją vietą laimėjo 5c klasės mokinė Monika Maštaraitė, antrąją vietą 5a klasės mokinė Samanta Pavelčikaitė, o trečiąją vietą dalinasi 5b klasės atstovas Arminas Randis ir 5c klasės mokinė Amelija Kondrakova.

Šeštokai rašo ypač gražiai, todėl komisijai čia buvo daugiausia darbo. Iš tiek daug gražių darbų nelengva buvo išrinkti geriausius. Po ilgų diskusijų buvo paskirstytos vietos: pirma vieta skirta Saulei Gūžytei iš 6b klasės, antra vieta Gerdai Šabanovaitei iš 6a, o trečiąją vietą dalinasi 6c klasės mokiniai Aistis Zadžiauskas ir Margarita Ratkelytė.

Gražiausiai rašančiais septintokais išrinkti šie mokiniai: Silvija Lažauskaitė (7a) – pirma vieta, Simona Mulevičiūtė (7b) – antra vieta, Domantas Terleckis  (7a) – trečia vieta.

Aštuntokų tarpe gražiausiai rašančia išrinkta Goda Kundrotaitė iš 8c klasės, antrąją vietą užėmė Vaiva Vasilenko iš 8b, o trečiąją vietą dalinasi Ieva Sabastijauskaitė iš 8c ir Dominyka Rudytė iš 8b klasės.

Sveikiname konkurso nugalėtojus, dėkojame visiems dalyviams ir poetui Robertui Keturakiui.

Organizatoriai

 

Skip to content