Vasaros atostogų metu mokytojai ne tik atostogauja, bet ir kelia kvalifikaciją. Kauno Senamiesčio progimnazijos istorijos mokytoja Justina Vitkutė bei lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Daiva Martyncevienė liepos mėnesį dalyvavo tarptautiniame Erasmus + projekte.

Pedagogai, karjeros ugdymo specialistai ir jaunimo lyderiai iš įvairių šalių susibūrė į projektą „Darbas su jaunimu turi tęstis“, kuris vyko liepos pabaigoje Rumunijoje, Saint George mieste. Čia susirinko dalyviai iš Didžiosios Britanijos, Lietuvos, Graikijos, Estijos, Italijos, Vengrijos ir Rumunijos. Projekto tikslas – išrasti, dalintis ir taikyti darbo su jaunimu priemones ir metodus, siekiant paskatinti jaunus žmones suprasti save, kurti demokratiją ir priimti sprendimus. Daug dėmesio projekto veiklose buvo skirta empatijos ugdymui, grupinio darbo organizavimui, nuotolinio darbo galimybėms, bendradarbiavimui ir kūrybiškumo ugdymui. Dalyviams teko pristatyti savo šalį ir savo organizaciją.

Įgyta patirtis, įveikti iššūkiai ir nauji įspūdžiai mokytojas skatina tobulėti, ieškoti naujų darbo formų ir tarptautinio bendradarbiavimo galimybių.

Skip to content