Prabudę apniukusį, žvarbų ir lietingą spalio tryliktosios rytą visi skubėjome į geležinkelio stotį. Kaip ir buvo suplanuota, visiems susirinkus, kartu su auklėtoja keliavome ieškoti savo traukinio. Traukiniu važiavome netrumpai, tačiau laikas tikrai neprailgo: žaidėme stalo žaidimus, kalbėjomės su draugais bei stebėjome languose pralekiančius rudeninius vaizdus.

Pasiekę savo tikslą- Vilnių, pirmiausiai ėjome pasigrožėti Aušros vartais, o bekeliaudami link rotušės matėme Lietuvos nacionalinę filharmoniją ir paminklą signatarui Jonui Basanavičiui. Pasiekę rotušę turėjome laisvo laiko, todėl išsiskirstę grupelėmis galėjome šiek tiek daugiau susipažinti su Vilniaus centru.

Bet pagrindinė ir svarbiausia ekskursijos dalis buvo apsilankymas MO muziejuje (modernaus meno muziejuje). Ten sudalyvavome labai įdomioje edukacijoje, kurios metu tyrinėjome ,,Susitikimas, kurio nebuvo“ parodos paveikslus ir sužinojome daug naujų bei įdomių dalykų apie modernųjį meną. Edukacija buvo nepaprastai įdomi ir visiems labai patiko.

Edukacijai pasibaigus, nors ir šiek tiek pavargę, grįžome atgal į geležinkelio stotį ir važiavome atgal į Kauną. Traukinyje mūsų šurmulio buvo tikrai nemažai, bet dalinomės šios kelionės įspūdžiais ir jau planavome naują!

Džiaugiamės, jog šiai ekskursijai pasirinkome MO muziejų, nes buvo tikrai labai įdomu!

Margarita Ratkelytė

Skip to content