Spalio 4 d. 3a ir 4c klasių mokiniai vyko į vieną garsiausių Lietuvos paveldo vietovių – Kernavę. Mokiniai grožėjosi nuo piliakalnių atsiveriančiu rudens gamtos vaizdu, apžiūrėjo viduramžių amatininkų miestelį. Kernavėje aplankė interaktyvią muziejaus ekspoziciją, kurioje susipažino su UNESCO Pasaulio paveldo objektu – Kernavės archeologine vietove, archeologų darbu, jų radiniais.

Dalyvavo edukacijoje ,,Kaip žmonės senovėje gyveno?“. Pasakojimo, bandymų ir žaidimų pagalba keliavo į tolimą Kernavės praeitį. Sužinojo, kaip žmonės gyveno gamtos prieglobstyje, ką jie rinko ir kaip medžiojo. „Pagyveno“ priešistorės palapinėje, atrado iš ko buvo gaminami įrankiai, apranga ir statomi būstai. Nukeliavę į ankstyvosios žemdirbystės laikus sužinojo, ką žmonės augino ir kodėl atsirado puodai.

Mokiniai lankėsi ir autentiškoje sodyboje, kurioje vaišinosi kibinais. Keliavo ir į alpakų ūkį, kuriame sužinojo, kaip į Lietuvą atkeliavo pirmosios alpakos, kuo jos ypatingos. Galėjo pabendrauti su šiais mielais gyvūnais, juos paliesti, paglostyti, pamaitinti morkomis tiesiog iš rankų.

Išvykoje mokiniai daug sužinojo, pamatė, o sugrįžę į klases sukūrė piešinius – dėliones iš labiausiai patikusių aplankytų vietų.

 

Skip to content