Respublikinė konferencija „Mokausi mokytis: gerosios patirties sklaida apie praktinius mokymosi / išmokimo metodus gimtosios ir užsienio kalbų pamokose“

Balandžio 18 d. Kauno švietimo inovacijų centras kartu su Senamiesčio progimnazija surengė nuotolinę respublikinę konferenciją „Mokausi mokytis: gerosios patirties sklaida apie praktinius mokymosi / išmokimo metodus gimtosios ir užsienio kalbų pamokose“.

Organizatoriai džiaugėsi gausiu klausytojų ir pranešėjų būriu. Renginį vedė idėjos autorė Kauno Senamiesčio progimnazijos anglų kalbos mokytoja Ugnė Varnelė, dalyvius pasveikino progimnazijos direktorė Loreta Levanauskienė, konferencijos tikslus ir idėją pristatė lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė Daiva Martyncevienė.

Džiugu, kad konferencijoje dalyvavo ir aukštosios mokyklos atstovas. VDU doc. dr. Morena Bonda pasidalino italų kalbos mokymo patirtimi, iškėlė dirbtinio intelekto vertimų problemas. Apie bežodes knygas, inovatyvų, kūrybiškumą ugdantį metodą, ir jo pritaikymą ugdymo procese kalbėjo Vilniaus „Žaros“ gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros vyr. mokytoja Loreta Kindurienė. Vilniaus „Ateities” mokyklos lietuvių kalbos ir literatūros bei informacinių technologijų mokytojos metodininkės Jolanta Kudirkienė ir Jelena Ignatovič dalinosi patirtimi apie kompetencijų ugdymą ir aktyviuosius metodus, pranešimą iliustravo vaizdo medžiaga. LSMU gimnazijos prancūzų kalbos mokytoja Laura Veitė pristatė QR kodo panaudojimo ugdymo procese galimybes. Kauno Senamiesčio progimnazijos mokytoja Ugnė Varnelė dalinosi įžvalgomis, kaip praktiškai mokyti anglų kalbos, pasitelkiant gestus, asociacijas ir filmukų kūrimą. Apie mokymo skaityti strategijas bei platformas įdomios informacijos pateikė Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos anglų kalbos mokytoja ekspertė Edita Liutkevičienė. Dirbtinio intelekto taikymo galimybes anglų kalbos pamokose pristatė Kauno „Aušros” gimnazijos mokytojas metodininkas Tomas Poškaitis. Apie mokinių vertinimo ir įsivertinimo patirtį papasakojo Kauno Jono Pauliaus II gimnazijos anglų kalbos mokytoja metodininkė Edita Brazauskienė ir mokytoja Simona Žiūraitė. Algimanta Liudaitė, anglų kalbos mokytoja metodininkė iš Akmenės rajono Kruopių pagrindinės mokyklos, pateikė daugybę pavyzdžių apie aktyvias ir patyrimines veiklas anglų kalbos pamokose. Kauno Senamiesčio progimnazijos anglų kalbos mokytoja metodininkė Jolanta Petravičienė dalinosi žodyno mokymo metodais ir gerąja patirtimi.

Konferencijos dalyviai turėjo puikią galimybę iš savo kolegų mokytis, semtis patirties, o atrastas naujoves ateityje sėkmingai taikyti savo pamokose.

 

Skip to content