Kauno Senamiesčio progimnazijoje kovo mėnesį įvyko lietuvių kalbos ir literatūros olimpiada. Mokiniai turėjo atlikti daugybę užduočių, apimančių skirtingas sritis: fonetiką, morfologiją, sintaksę, leksiką, teksto suvokimą ir kt.

Įvertinus darbus ir suskaičiavus taškus, paaiškėjo geriausi lietuvių kalbos žinovai. Penktų klasių grupėje geriausiai sekėsi Ignui Nickui iš 5d klasės. Nuo jo nedaug atsiliko 5a klasės mokinys Augustas Čeplevičius, užėmęs antrąją vietą. O trečioji vieta atiteko Julijai Sinkevičiūtei iš 5d klasės.

Šeštokų olimpiados nugalėtoja tapo Augustė Krikščiūnaitė iš 6b, o 6a klasės atstovės pasidalino likusias prizines vietas: Radvilė Mikalauskaitė užėmė antrąją, o Milda Gadeikytė trečiąją vietą.

Septintokų grupėje geriausiai sekėsi 7a klasės atstovėms. Isabelė Baranauskaitė užėmė pirmąją vietą, o Emilija Norvaišaitė antrąją. Dorotėja Šiurskaitė iš 7c klasės užėmė trečiąją vietą.

Puikiai olimpiadoje sekėsi 8b klasės mokinėms. Emanuelė Palaitė tapo olimpiados nugalėtoja, o Saulė Gūžytė užėmė antrąją vietą. Margaritai Ratkelytei iš 8c klasės teko trečioji vieta.

Pirmųjų vietų laimėtojai balandžio 27 d. atstovaus mūsų progimnazijai Kauno miesto lietuvių kalbos ir literatūros olimpiadoje. Visiems olimpiados dalyviams dėkojame už meilę gimtajai kalbai, o Ignui, Augustei, Isabelei ir Emanuelei linkime didžiausios sėkmės miesto etape.

Organizatoriai

Skip to content