Progimnazijos 5-8 klasių mokiniai kovo mėnesį dalyvavo raštingiausio mokinio konkurse. Dalyviams teko rašyti sudėtingus diktantus. Labai džiaugiamės, kad turime daug raštingų mokinių ir daugeliui nepadarius nė vienos klaidos prireikė antrojo turo. Jo metu jau paaiškėjo konkurso nugalėtojai.

Raštingiausiu penktoku pripažintas Ignas Nickus (5d), antrąją vietą užėmė Augustas Čeplevičius (5a), o trečiąją – Ema Burdulytė (5a).

Atkakli kova vyko dėl raštingiausios šeštokės titulo. Tik po antrojo turo papildomos užduoties paaiškėjo nugalėtoja Radvilė Mikalauskaitė (6a), antroji vieta atiteko Augustei Krikščiūnaitei (6b), o trečiąją vietą jau pirmajame ture buvo užsitikrinusi Milda Gadeikytė (6a).

Septintokų grupėje geriausiai sekėsi Isabelei Baranauskaitei (7a), antrąją vietą užėmė jos klasės draugė Eva Kaminskaitė, o trečiąją – Justas Česnauskas (7c).

Išrinkti raštingiausią aštuntokę nebuvo labai paprasta. Tam prireikė ir antrojo turo, ir papildomos užduoties. Tada ir paaiškėjo nugalėtoja – Emanuelė Palaitė (8b). 8c klasės atstovės pasidalino likusias vietas: Ditė Stulauskaitė užėmė antrąją vietą, o Ieva Vaitiekūnaitė trečiąją.

Didžiuojamės šiais šauniais mokiniais, o visai mokyklos bendruomenei linkime sekti jų gražiu pavyzdžiu, gerbti savo gimtąją kalbą ir didelį dėmesį skirti raštingumui.

Organizatoriai

Skip to content