Visa Lietuva kovo 15 d. rašė nacionalinį diktantą, o Kauno Senamiesčio progimnazijoje visą savaitę vyko raštingiausio mokinio konkursas.

Mokiniai varžėsi klasių grupėse. Raštingiausieji rašė diktantą ir mažiausiai klaidų padariusieji tapo konkurso nugalėtojais. Mūsų mokykloje yra tiek raštingų penktokų, kad išsiaiškinti nugalėtojams prireikė net antrojo turo. Po jo paaiškėjo raštingiausia penktokė Dovilė Varnaitė (5a), tik antrame ture jai nusileido ir antrąją vietą užėmė klasės draugė Unė Bukauskaitė (5a), o trečia vieta atiteko Rusnei Vaitkutei (5d).

Šeštų klasių grupėje geriausiai sekėsi ir nugalėtoja tapo Ema Burdulytė (6a), antrąją vietą užėmė Elzė Venckutė (6a), o trečiąją Ignas Nickus (6d).

Tarp septintokų raštingiausiais pripažinti trys 7a klasės mokiniai. Jau trečius metus raštingiausia mokine tampa Radvilė Mikalauskaitė, antrąją vietą iškovojo Kasparas Juodis, o trečią vietą Milda Gadeikytė.

Aštuntokų grupėje pirmąją vietą užėmė Emilija Norvaišaitė (8a), antroji vieta atiteko Evitai Komaitei (8b), o trečia vieta Justui Česnauskui (8c).

Džiaugiamės puikiais mokinių rezultatais, aukštu raštingumo lygiu ir kviečiame visus pasekti jų pavyzdžiu.

Skip to content