Gausus būrys Senamiesčio progimnazijos bendruomenės narių susirinko mokykloje gegužės 30-osios vakare. Visus čia sukvietė noras dalyvauti orientaciniame žygyje „Pažink Kauną“.

Susibūrę į 18 komandų, mokiniai, jų tėveliai ir mokytojai gavo nurodytus maršrutus ir išmaniuosiuose įrenginiuose susiradę reikalingą programėlę sekė jos nurodymus. Įveikti maršrutui buvo skirta 100 minučių, jų metu teisingai suradus ir užfiksavus objektus buvo galima surinkti iki 1000 taškų.

Greičiausia buvo 8a klasės komanda „Aštuntokai“, tačiau jie liko antri, nes taškų skaičiumi juos aplenkė ir į pirmą vietą išsiveržė 1c klasės komanda „Mielasis kiškutis“. Pastaroji komanda, kurią sudarė Pakalniškių ir Kalvynų šeimos, verta didžiausių aplodismentų, nes buvo jauniausia savo amžiumi. Be to, viena komandos narė visą kelią įveikė ant tėčio pečių. Trečiąją vietą užėmė Kažemėkų šeimos komanda „Tauro šeima“ (1a klasė). Daugelis komandų sėkmingai įveikė maršrutą ir surinko nemažai taškų. Tačiau ne užimtos vietos čia svarbiausia, o iniciatyva, aktyvumas, noras pažinti savo miestą ir komandinis darbas.

Tikimės, kad ir vaikams, ir suaugusiems šis žygis buvo įdomus bei skatinantis dažniau pavaikščioti po savo miestą ir jį geriau pažinti.

Organizatoriai

Skip to content