Kauno Senamiesčio progimnazijoje rugsėjo 26-ąją buvo švenčiama kalbų įvairovė – minima Europos kalbų diena.  Šis renginys tapo jau tradicinis mūsų progimnazijoje.

Progimnazijos penktų klasių  mokiniai mokėsi pasisveikinti įvairiomis Europos šalių kalbomis. Savo pasirinktos šalies pasisveikinimo žodį ,,labas“ penktokai užrašė ant popierinių delniukų, kuriais papuošė savo kabinetų duris. 6-8 klasių mokiniai papuošė savo kabinetų duris plakatais, kuriuose buvo pateikta įdomi informacija  apie Europos šalis, jose vartojamas kalbas, žinoma, daug dėmesio skiriant ir mūsų gimtajai kalbai. Smagu, kad mokiniai, kurdami vaizdines priemones, daug konsultavosi su gimtąją kalbą bei užsienio kalbas dėstančiais mokytojais, rėmėsi jų kelionių patirtimi. Šią dieną nebuvo apsiribota vien vaizdine medžiaga, užsienio kalbų pamokose mokiniai kūrybiškai ir linksmai pristatė juos dominančias šalis, papasakojo apie šalių kultūrą, kalbą, papročius, lankytinas vietas.  Aštuntų klasių mokinai  kalbėjo apie dvikalbistės teigiamus aspektus,  „Aušros“ gimnazijos 1c klasės mokiniai svečiavosi 6c klasės mokinių pamokoje, integruotą pamoką vedė mokytojos A. Lapinskaitė ir N. Fedotova.

Džiugu, kad mūsų mokyklos mokiniai yra aktyvūs, žingeidūs, noriai dalijasi gerąja patirtimi, puošia mokyklos erdvės, noriai bendradarbiauja su kalbų metodinės grupės mokytojais.

Skip to content