Seimo istorinėje Kovo 11-osios akto salėje vyko konkurso ,,Lietuvos istorijos žinovas” finalas. 

Lietuvos istorijos žinovas

Konkursą jau ketvirtą kartą rengė Lietuvos istorijos mokytojų asociacija. Iš daugiau nei 30 000 dalyvių į jį susirinko 205 geriausiai pasirodę moksleiviai, studentai ir miestų bei rajonų bendruomenių atstovai. Mūsų mokyklai atstovavo 7a klasės mokinys Aistis Kunigonis.

Aisčio mintys apie konkursą: ,,Šis konkursas labai įdomus, nes pateikiami ne šiaip įprasti klausimai, į kokius esame pripratę atsakinėti, o bendro išprusimo ir istorijos faktų reikalaujantys klausimai. Pavyzdžiui, klausimas „Kokios paskirties buvo pastatas Baltarusijos pasienyje, vadintas „Vytauto pirtimi“, reikalauja teisingo atsakymo, jog tai buvo muitinė, nes kokie gi daugiau pastatai statomi pasienyje? Manau, kad tokie konkursai labai naudingi, nes skatina domėjimąsi savo šalimi, jos kultūra ir istorija. Mano nuomone, patekti į šį konkursą yra labai sunku, nes iš 30 000 rašiusiųjų buvo atrinkti tik 205, vadinasi, vien tai, jog esi šiame finaliniame etape, jau yra didžiulis laimėjimas.

Labai didžiuojamės Aisčiu ir džiaugiamės, kad mūsų progimnaziją tokiuose renginiuose reprezentuoja šaunūs ir patriotiški mokiniai.

http://www.lrt.lt/mediateka/irasas/1013686740/panorama#wowzaplaystart=1310000&wowzaplayduration=328000

 

Skip to content