Kasmet progimnazijoje vyksta lietuvių kalbos mėnesis, skirtas Vasario 16-ajai ir Kovo 11-ajai paminėti. Vienas iš tradicinių mėnesio renginių – lietuvių kalbos ir literatūros olimpiada.

Joje varžėsi ir savo žinias pasitikrino geriausi 5-8 klasių gimtosios kalbos žinovai. Patikrinus darbus ir suskaičiavus rezultatus, paaiškėjo olimpiados laureatai. Penktokų grupėje nugalėjo Unė Bukauskaitė (5a), antrąją vietą užėmė Danielė Deltuvytytė (5c), o trečioji vieta atiteko jos klasės draugei Medeinai Kaluževičiūtei (5c). Šeštų klasių grupėje didžiausia sėkmė lydėjo Elzę Venckutę (6a), antrąją vietą užėmė Kasparas Einoris (6d), o trečiąją Julija Sinkevičiūtė (6d). Geriausiai lietuvių kalbą išmanančiu septintoku tapo Augustinas Subočius (7a), jo klasės draugė Radvilė Mikalauskaitė (6a) užėmė antrąją vietą, o trečioji atiteko Beatričei Jasulaitytei (7c). Vyriausiųjų aštuntokų grupėje nugalėtoja skelbiama Eva Kaminskaitė (8a), antrosios vietos laimėtojas Justas Česnauskas (8c) ir trečiąją vietą iškovojusi Isabelė Baranauskaitė (8a).

Pirmosios vietos laimėtojai atstovaus progimnazijai Kauno m. lietuvių kalbos ir literatūros olimpiadoje. Taigi didžiausios sėkmės palinkėkime Unei, Elzei, Augustinui ir Evai.

Skip to content